9 березня, виповнюється 210 років від дня народження найвідомішого українського поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка.

До 210-річниці від дня народження та вшанування Великого Кобзаря у бібліотеці оформлено книжкову виставку «Наш незабутній Шевченко-Кобзар ".

Тарас Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Тарас Шевченко підніс духовну велич і красу України на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ, його ім’я стало національним символом українського народу, він пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення російською імперією, його «Кобзар» лежить на столі поряд із хлібом, а пісні його вишиті на рушниках. Шевченка називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.

Тож, з нагоди цього свята у Середньомайданському клубі провели тематичний захід "Шевченкова світлиця.