26 листопада 2023 року в Ланчинській селищній територіальній громаді Надвірнянського району (голова – Надія Данилюк), відбулася обласна мистецько-патріотична акція «Незламна мужність поколінь». Вона проходила у затишному клубі с. Добротів (завідувач – Василь Бакота). Гостей акції зустрічали з хлібом і сіллю Марічка Мельничук читачка 6-в класу Ланчинського ліцею, троїсті музики. У фоє експонувалася виставка майстрів декоративно-вжиткового мистецтва, місцевих художників, книжок місцевих письменників та поетів (Лілії Стадник, Дениса Шелевейстра, Олександри Дем’янчук, Яреми Оленюка, Ярослави Оленюк, Василя Андрушка, Михайла Янко, Марії Яновської, Юрія Шкрумеляка), до якої долучилася  Ланчинська міська бібліотека для дітей.  В тісній співпраці з класним керівником Андрієм Марчаком і читачами 9-б класу Ланчинського ліцею  підготували  композицію "Ми пам'ятати завжди їх повинні". З смутком в душі діти декламували поезію вчительки Любові Голіней (Ланчинська гімназія) присвячену героям односельчанам, які віддали своє життя за свободу і вільну Україну в боротьбі з російським окупантом.  Марійка Мельничук щиро від серця читала вірш Марії Яновської "Прокинься, світе!". Майстрині: Вікторія Богатова, Марії Петрочко, Тетяна Данило представлені на виставці роботи продавали та долучилися до збору коштів для військових. Тут же облаштовано ярмарку – продаж смаколиків місцевих майстринь. Зібрані під час проведення акції кошти (36 676 грн. та 10 злотих ) будуть передані на підтримку ЗСУ.

У культурно-мистецькій програмі брали участь:

Народний аматорський ансамбль «Сонет» Ланчинського Народного дому (керівник – Оксана Гасько).

Колективи Ланчинської дитячої музичної школи:

ансамбль саксофоністів,

тріо викладачів,

тріо у складі Романа, Володимира Малярчуків та викладача Олени Попадюк,

акордеоніст – Юрій Балабан,

ансамбль вчителів Добротівської гімназії,

солісти: Юрій Гресько; Христина Михалчук,

читці: Надія Іванішак, Устим Данило, Лілія Брунько, Марія Швайко.

Ведучі: Тетяна Фоміна, Сергій Стадник.

Оформлення сцени викладачі Ланчинського БДЮТ. Інсценізація «За Україну, за її волю» вихованці Ланчинського центру дитячої та юнацької творчості, учні Добротівської гімназії – керівники Ганна Дем’янчук та Наталія Станкевич.

Дійство благословили : о. Михайло, настоятель церкви Положення Пояса Богородиці, о. Роман, настоятель церкви Святої Ольги і Володимира, о. Василь церкви Зіслання Святого Духа. З вітальним словом до учасників акції звернулися Надія Данилюк, голова ТГ, працівники НМЦКіТП – Заслужений журналіст України, завідувач видавничо-інформаційного відділу Богдан Кучер, головний режисер Іванна Мошура, завідувачка відділу культурно-просвітницької роботи Валентина Яковишина.

Організатор акції – директор КЗК "Центр культури і дозвілля" Оксана Гасько.

Фото без описуФото без опису

                                                                                       

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису