Фото без опису

Презентація книг Г.Сенкевича

#ПОЛЬСЬКА ПОЛИЦЯ В УКРАЇНІ"

Ланчинська міська бібліотека для дорослих, в рамках реалізації проєкту «Польська полиця в Україні», 23 листопада проведено презентацію книг Генріка Сенкевича.

Генрік Сенкевич – польський прозаїк. Автор низки оповідань і романів, зокрема, «Quo vadis», де зображується життя ранніх християн в часи Нерона та історичної трилогії «Вогнем і мечем», «Потоп», «Пан Володийовський».

Провідний бібліотекар Любов Дутчак представила перший романі з трилогії , в якому говориться про ідеалізацію боротьби шляхетської Речі Посполитої проти України часів Богдана Хмельницького. У другій частині трилогії відтворюється картина визвольної війни поляків проти шведської інтервенції 1655 – 1656.

У третьому романі оспівуються славні подвиги польських лицарів у період турецького нашестя 1672-1673 роки. Творчість автора відіграла велику роль в історії польської культури і отримала всесвітнє визнання – Нобелівська премія з літератури «За видатні заслуги в області епосу». Його твори користуються заслуженою популярністю у читачів не тільки у Польщі, але і в Україні.

Бібліотекар пропонує своїм користувачам ознайомитися із творчістю автора і поринути у захопливий світ історичних романів.