З нагоди Дня захисників і захисниць України 🇺🇦 та Дня українського козацтва 🗡⚔️💙💛, що відзначається цього року в Україні 1 жовтня в День святої Покрови Пресвятої Богородиці 🙏 та з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих організована виставка-інсталяція "Герої Україна пам'ятає..."

⚔️ Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції можна дізнатися зі сторінок історичної та довідкової літератури.

📚 Читачі також можуть ознайомитися з книгами про гідних наступників козацьких традицій і борців за незалежність та відновлення державності України – Армією УНР та УПА.

🇺🇦 З огляду на традиції та глибокий історичний зміст, День Захисника та Захисниць України ми відзначаємо саме 1 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і захищає її зараз, коли на території України йде боротьба за мирне майбутнє. Сучасні воїни сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи Україну від ворогів.

📚 На книжкових полицях виставки експонуються матеріали про мужність та героїзм наших воїнів, їх безстрашність та патріотизм. Крім книг експозицію доповнює воєнна атрибутика.

Представляємо відеоролик цієї виставки.

Слава Україні!

Героям Слава!