Фото без опису

«Поспілкуймося за чашкою кави»

«Бібліотеки – це свобода.

Свобода читати, свобода думок,

свобода спілкування»

Ніл Гейман

29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулися бібліотечні посиденьки «Поспілкуймося за чашкою кави» за участю талановитих людей: поета-лірика Ярослава Руданця, поетеси односельчанки Марії Яновської, бібліотекарів громади та активних читачів. Захід розпочався хвилиною мовчання за полеглими Героями. Ведучі провідний методист Марія Попович та директор КЗК Оксана Гасько привітали бібліотекарів зі святом. Зворушливе виконання пісні «Радуйся Маріє» у виконанні Оксани Василівни стало приємним подарунком для всіх. Далі ведучі представили присутнім почесного гостя з Коломиї, лауреата Снятинської літературно-мистецької премії ім.Марка Черемшини та літературної премії ім. Михайла Кучірки, поета Ярослава Руданця.За круглим столом в теплій, затишній атмосфері спілкувалися про земне і бажане, про красу природи рідного краю, про любов незалежно від віку і статусу, про вірші та пісенну творчість пана Ярослава. Він також розповів нам свій біографічний та творчий шлях. Його ліричну поезію читали всі та захоплювались кожнім рядком, який написаний з любов’ю . Також припала до душі кожньому пісня «Я тобою горю» на слова автора, у виконанні Михайла Попелюка.

Пан Ярослав ознайомився з творчістю Марії Яновської. Зачитувалися її вірші, слухали пісню «Вишиванка», яку написала пані Марія.

Всім присутнім поет з автографом подарував буклет «Осепи себе в любові», а для бібліотеки подарував свою збірку «Любові струни золоті».

Бібліотечні посиденьки залишили в кожнього в серці якусь часточку доброти, позитиву, теплоти, ніжності. Емоціям не було меж.

Дякуємо пану Ярославу, пані Марії та всім присутнім за таку сьогоднішню теплу зустріч, яка стала найкращим подарунком для бібліотекарів.

Зичимо всім мирного неба і перемоги.

Все буде Україна!!! А слово буде жити вічно!!!