Фото без опису

Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні, який закріплений Указом Президента від 21 вересня 1998 року. День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля!

Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету.

Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Особливо дуже він поширений на Прикарпатті.

Карпати - це відпочинок душею і тілом, адже саме тут можна забути про всі свої проблеми, сірі будні і відпочити наповну. Часто туристи цікавляться красивими та яскравими локаціями в Карпатах. Таких місць в Карпатах сотні. Але із них ми вирішили, на власний розсуд, обрати природний заповідник «Горгани». Заповідник «Горгани» – це неперевершена природна краса, яка зачаровує своїми унікальними ландшафтами та рідкісними видами рослин і тварин. Цей заповідник став справжнім оазисом для любителів природи та екологічного туризму.

 

26 вересня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулася година цікавих повідомлень "Що ти знаєш про природний заповідник "Горгани?" , на яку була запрошена завідувачка сектору еколого-освітньої роботи природного заповідника «Горгани» - Ірину Пітух. Захоплююча розповідь про заповідник, презентація про свідомий туризм, коротенький відеоролик про заповідник, туристичний маршрут науково-пізнавальною стежкою "Греготи Горган" зацікавили наших ліцеїстів. На пам'ять, Ірина Михайлівна подарувала бібліотеці брошуру про Горгани, а учням фото унікальних місць заповідника.

Зустріч залишила для кожного з присутніх незабутні враження від побаченого та почутого.

Провідний бібліотекар Любов Дутчак побажала дітям розкривати нові маршрути, відкривати для себе красу Карпат та насолоджуйтесь кожною митью подорожі.

Та сьогодні ми бажаємо нашій багатостраждальній землі Перемоги над ворогом, миру та процвітання! Нехай відновиться, зросте і розвинеться туризм в Україні! І нехай весь світ дізнається про унікальну красу нашої яскравої, різноманітної природи.

Вітаємо з Днем туризму всіх, хто не задовільняється чужими розповідями про унікальні місця в Україні та світі, а бачить усю цю красу на власні очі. Бажаємо вам, цікавих подорожей і походів, нових незабутніх вражень і захопливих пригод.

А якщо ви ще не в багаточисельних рядах туристів, то чудова добірка книжок про подорожі та пригоди, яка представлена в нашій книгобірні, нехай надихає вас на це чудове захоплення.