Фото без опису

В перший день жовтня в Україні відзначається Міжнародний день осіб похилого віку.

          Спочатку День людей похилого віку стали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-их років уже в усьому світі. День людей похилого віку святкується з великим розмахом у скандинавських країнах. У цей день по телевізору та радіо транслюють передачі з урахуванням смаків людей похилого віку.

           Цей день є виявом поваги суспільства до людей старшого покоління, які є носіями кращих традицій та духовних скарбів. Це хороша нагода уважніше поглянути на проблеми літніх людей, задуматися над шляхами їх вирішення. І це гарний привід ще раз подякувати представникам старшого покоління, які передають нам свій життєвий досвід і є взірцем для наслідування.
          За оцінками спеціалістів, нині в світі налічується майже 700 мільйонів людей старше 60 років. Передбачається, що до 2050 року їх кількість сягне двох мільярдів, що буде дорівнювати 20% світового населення. Все це свідчить про те, що особливим потребам і проблемам багатьох літніх людей необхідно приділяти особливу увагу. Не менш важливою є і та обставина, що більшість чоловіків і жінок похилого віку можуть і надалі робити важливий внесок у функціонування суспільства, якщо їм будуть гарантовані для цього відповідні умови.

          Те що може літня людина, не по силі більш молодим. І мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, а про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань.
          Піклування про людей старшого віку – це справа кожної людини. Особливо зараз, в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну.