Фото без опису

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. Це свято було започатковано «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян…» відповідним Указом Президента України від 29 червня 1994 року № 340/94. Цьогоріч це свято припадає 9 вересня. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. Фізична культура і спорт – це запорука здорової нації. Відомо, що здоров’я людини – найцінніший скарб.

Спорт - це бажання досягти і пізнати межі можливостей людського тіла і духу. Сьогодні здоровий спосіб життя стає все більш популярним у нашому суспільстві, і це не просто данина моді, а потреба нашої держави у сильній здоровій нації, щоб протистояти російському агресору. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді.

У цей день по всій Україні проводяться різні спортивно-масові заходи, такі, наприклад, як штовхання гир, біг в мішках, міні баскетбол, перетягування канату, турніри з футболу, забіги на довгі і короткі дистанції, а в освітніх закладах проходять змагання з фізкультури.

Так і в нашій гімназії 6 вересня відбулася година здоров'я "Здорові діти - Здорова нація" у вигляді спортивних змагань між учнями 8-9 класів, які провів вчитель фізкультури Михайло Іваночко. Зі вступним словом виступила заступник директора гімназії Лілія Щербатюк та провідний бібліотекар Любов Дутчак. Змагання проходило по перетягуванні канату, естафеті, підтягуванні між хлопцями та віджиманні рук між дівчатами та футболу.

Перемогла звісно дружба.

Про Україну – сильну і спортивну державу, про олімпійців, які примножують славні традиції вітчизняного спорту, прославляючи Україну в світі, про здоров’я та гарне самопочуття, яке спорт дарує людині, розповідають книги, представлені на відкритому перегляді літератури «Крокуємо до здоров’я» в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих.

Наша бібліотека вітає з професійним святом спортсменів, тренерів, вчителів фізичної культури і спорту нашої громади, ветеранів, шанувальників спорту і всіх прихильників здорового способу життя! Бажаємо всім фізичного здоров’я і краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях!

Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу, велич духу і мужність! Любіть спорт, рухайтеся, бігайте, стрибайте… вчіться перемагати і тільки з такими сильними, мужніми, спритними українцями наша держава обов'язково переможе.