Фото без опису

Надзвичайно творчо, надихаюче та пізнавально пройшли вихідні 29-30 липня у представників клубних закладів КЗК «Центр культури і дозвілля»

Отримавши запрошення на Всеукраїнський фестиваль-конкурс інструментального, вокального та хореографічного мистецтва, соло виконавців, малих форм та творчих колективів «Верховина Star-Fest» метою якого були:

- популяризація музичного та хореографічного мистецтва в Україні;

- культурне збагачення та естетичне виховання молоді;

- розкриття нових талантів, популяризація української пісні, сучасної та фольклорної творчості, взаємозбагачення культурних традицій, обмін досвідом творчої діяльності композиторів, поетів, музичних керівників та молодих виконавців.

- благодійний збір коштів на ЗСУ!

Нашу громаду гідно представили такі учасники:

- вокальний народний аматорський ансамбль «Сонет» та вокальний квартет «Зелен колос» Ланчинського Народного дому - керівник Оксана Гасько.

- Лілія Брунько з літературно-музичною композицією на вірш Іванни Долі «Вона садила квіти у війну» - керівник Василь Бакота (Добротівський клуб).

- сольний вокальний номер - Христина Михалчук - керівник - адміністратор клубів Середньомайданського старостинського округу.

Вдячні організаторам за можливість подивитись на талановитих дітей, молодь, дорослих і показати свої таланти. А також за вручені дипломи, медалі та памʼятні статуетки!🎶🎤

В теперішній час такі фестивалі особливо цінні та потрібні нам.

Разом з тим, відвідали музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів

імені Романа Кумлика.

Приватний музей відкрито Романом Кумликом 7 січня 2000 року і розташовано у родинному будинку. Господар збирав матеріали протягом 30 років. Це предмети побуту, давній гуцульський одяг, знаряддя праці, грошові знаки різних часів та багато цікавого про життя гуцулів. Особливою гордістю музею є колекція музичних інструментів.

А також етнографічний музей Хата – Ґражда. Кінці ХІХ – поч. ХХ ст. тут проживали Палій і Параска Харуки. Часто до Харуків приходили Іван Франко, Михайло Коцюбинський, Володимир Гнатюк, які відпочивали у Криворівні та збирали етнографічні матеріали. У 1964 р. її було використано під час зйомок кінофільму «Тіні забутих предків».

Тож поїздка збагатила кожного - трішки більше досвіду виступів, більше знать про побут наших предків, культуру та історію!💙💛

Дякуємо нашим ВОЇНАМ ЗАХИСНИКАМ за мирні та спокійні дні, за такі можливості розвиватися, творити, популяризувати українську музику, поезію і культуру❤️