Людина є те, що вона творить. Те, як вона це робить, – це Творчість. Те, де вона це робить, – Дім. З великої літери, бо узагальнено, бо саме життя – це Творчість. З Домом трохи по-іншому. Бо можна мешкати в одному місці, а жити зовсім в іншому, точніше, проживати чи переживати. І от такі місця стають просторовим дзеркалом того, хто в них проживає. Часто ці дзеркала мають здатність притягувати і довго не відпускати.

Ці слова про видатного художника, скульптора, поета, уродженця селища Ланчин - Василя Андрушка, якому 22 березня виповнилося 70 років.

З нагоди цієї дати працівники КЗК " Центр культури і дозвілля" : директор КЗК Оксана Гасько , керівник Середньмайданського сільського клубу Христина Михалчук , провідний бібліотекар Ланчинської міської бібліотеки для дорослих Любов Дутчак та провідний методист Марія Попович , яка і є модератором зустрічі з ювіляром, відвідали художню майстерню в Коломиї.

Ця майстерня Василя Андрушка – це сам Василь Андрушко. Хаотична і раціональна водночас, яскрава і світла. Вона, як і сам Андрушко, по-старому по-ланчинськи любить запитувати: «Чи душє на місци?»

Так, переступивши її поріг, ми відчули наші душі на місци. Око не могло охопити все те, що там знаходилося.

Фото без опису

Оксана Гасько та Христина Михалчук привітали поета вітальнею піснею.

Наприкінці зустрічі всі разом заспівали "Многая літа" та побажали Василю Андрушка нових творчих задумів та мирного неба.

Панування множинності в майстерні Андрушка є запрошенням до творення цілого. Це елементи майбутнього колажу світу. І тільки від майстерності і залежить, яким цей колаж вийде…

А хто хоче знати (відчути!) більше, їдьте до Андрушка в Коломию!

Фото без опису