19 жителів Коломийщини вже скористалися можливістю пройти навчання та отримати ваучер. Так, 18 квітня 2023 року в Коломийській філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості бажаючі отримати ваучер уклали договір з Коршівським професійним аграрним ліцеєм, в якому вони пройдуть перепідготовку за професією «кухар».

Якщо ви також бажаєте пройти перепідготовку за будь-якою з 70-ти професій та спеціальностей, зокрема у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування, звертайтеся до служби зайнятості для отримання ваучера, який підвищить вашу конкурентоспроможність на ринку праці та допоможе працевлаштуватися на омріяну роботу.

Нагадуємо, що ваучер - це документ, який видається службою зайнятості особам, які не перебувають на обліку як безробітні, та відповідають певним вимогам.

За допомогою ваучера люди можуть опанувати нові навички та професії. При цьому громадяни можуть самостійно обирати заклад освіти, в якому бажають навчатися.

Такий документ видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму (на даний час це 26 840 грн).

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти; спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Детальніше ознайомитись з Постановою КМУ від 20.03.2013 року № 207, яка визначає Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, ви можете за посиланням https://is.gd/MZRK2L.

Також для отримання інформації щодо процедури отримання ваучера зверніться за консультацією до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні телефони та адреси за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Звертайтеся. Ми завжди раді вам допомогти!

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(066) 3711836