Фото без опису

 


     Весна. Надворі стає все тепліше і тепліше, оживає природа. З теплих країв прилітають птахи, саме вони символізують кінець зими і прихід весни. Багато птахів в цю пору повертаються на Україну, та чомусь, саме до лелек в народі  особлива любов і шана. Чи то за вірність, чи може, просто за схожість їхньої долі з людською. 

     В Ланчинській бібліотеці для дітей в тісній співпраці з вчителькою біології Любою Голіней провели захід для учнів 7-а і 7-б класів Ланчинської гімназії.  Люба Михайлівна підготувала цікаві факти про лелеку, як народного символа  українців. Діти уважно слухали цікаву розповідь педагога про зимування і гніздування, як заводять і годують свої сім’ї птахи. Учні читали  реферати, поговірки, з цікавістю слухали легенди та прислів'я про бузьків. Читачі з задоволенням прийняли участь у вікторині «Знайомі незнайомці» та в конкурсі «Народні (анограми) назви веселиків». По особливому, щемливо  звучала пісня « Лелеки» у виконанні Оксани Гасько, директора «Центр культури і дозвілля». Провідний бібліотекр Наталія Яремин підготувала книжкову викладку літератури « Лелека- живий символ України» і привернула увагу присутніх до необхідності дбайливого ставлення до птахів. Лелека - вірний син своїх країв. Недарма воїнів, які загинули за свій край, порівнювали з цими чудовими птахами. Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ нашого селища , які віддали за нас найцінніше - життя.

    Ми віримо в те, що на нашу Вкраїнську землю, лелеки разом з весною, принесуть довгоочікуваний мир і спокій, затишок і впевненість у затрашньому дні, пробудять бажання жити та творити заради майбутнього наших дітей.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

Фото без опису

 

                                                                                  

Фото без опису