Фото без опису

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що в цей день кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево. День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки обʼєднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами. Дату проведення свята обрали не випадково, адже 20 березня день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі - перший в день весняного рівнодення 20 березня, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну. Мета свята - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Це свято є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. Свято День Землі - це символ єдності, усвідомлення, що тільки обʼєднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті. Тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні і соціальні проблеми на Землі.

Матінка-Земля. Це вираження ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, - буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Вона віддає нам себе цілком. Беззаперечно дарує свою любов. Не зважаючи навіть деколи на абсолютно блюзнірське ставлення з нашого боку.

18 березня Добротівська бібліотека підготувала своїм відвідувачам книжкову виставку «Збережемо нашу Землю», а також прийняла від читачів малюнки, де була зображена Земля.