14 березня – День українського добровольця - Олександрійська міська рада

Щороку, 14 березня Україна відзначає День українського добровольця відповідно до постанови Верховної Ради України № 1822 від 17 січня 2017 року. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист України і захищають рідну землю від загарбників.
Хоч відзначення цього Дня  є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі.
Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.
Сьогодні, у надзвичайно відповідальний час для держави, український народ з особливою увагою дивиться на своїх Героїв. Діти народу, українські воїни, для них захист рідної землі – найвища честь, покликання, обов’язок.
Висловлюємо велику вдячність та повагу добровольцям, а також усім захисникам, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність рідної країни. Сердечно дякуємо кожному з Вас, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистоїть російській агресії.
Ми всі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами й назавжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам’ять!
 
Слава Україні!

Героям Слава!