Саме 9 березня 1814 року у сім’ї кріпосного селянина народився український геній – Тарас Григорович Шевченко. Його непересічна постать особливо актуальна сьогодні, коли Україна знову бореться із російським загарбником за свою Незалежність.Його незламність, українська ідентичність, досвід протистояння царизму, чутливість до життя звичайних людей – особливо важать у наші непрості часи.

Шевченко був одним із тих, кому доля українського народу не була байдужою. Його слова нині надихають тисячі українців — в окопах, в укриттях та у вимушеній еміграції:

“І на оновленій землі врага не буде, супостата,
а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі”.

У ці часи вся Україна обійнялася, щоб побороти ворога. Так обов’язково і станеться! Він став символом боротьби, його слова для нас зазвучали по-новому:

“Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!”.

“Шевченківські дні” відзначаються 9-10 березня, і це не просто так. Весна була особливим періодом в житті поета. Сьогоднішня ніч була ще одна непроста для українців, але ми не маємо права здаватися. Заради тих, хто віддав своє життя. Заради вільного життя. Заради перемоги. З Днем народження, Великий Кобзарю!

Працівники КЗК "Центр культури і дозвілля" долучились до вшанування Тараса Шевченка різними онлайн та офлайн заходами, виставками книжок, щоб переглянути їх переходьте у підрозділи сторінки КЗК  - бібліотечні та клубні установи.