Фото без опису


        5 березня Наталії Забілі виповнилось б 120 років від дня народження. Народилася вона у м.Сант-Петербурзі, в дворянській родині. Коли Наталії виповнилося 14 років, сім’я переїхала в містечко Люботин поблизу Харкова. Ще шістнадцятирічною дівчинкою Наталя Забіла почала працювати вчителькою, закінчивши Харківський інститут народної освіти, надрукувала свій перший вірш. Найпопулярнішою збіркою, яка вийшла у тридцяті роки була збірка «Ясоччина книжка», у після воєнний період вийшли з друку збірки «Олівець-малювець», «Хатинка на ялинці», «Зайчик», «Дерев’яний бичок» та інші.
      Добротівська бібліотека приєднюється до цієї дати організувавши серед своїх читачів акцію «Засинаємо з казочкою Н.Забіли», наші малі читачі поринули в мудрий і водночас веселий світ письменниці, у якому головні герої так схожі на наших маленьких читачів, а також  у бібліотеці рзгорнули  книжкову виставку «Слід на все життя».
     Нічого досконалішого і цікавішого від казки у літературі для дітей ніхто ще не придумав і, мабуть не придумає. У казках Добро обов’язково перемагає Зло, Правда-Кривду, Працелюбство-Лінощі. Майже усі казки закінчуються щасливо.
Але щасливими стають лише ті люди, які творять добро для інших. А Наталя Забіла творила добро для дітей і була однією із знаних майстрів авторської казки в Україні.