В Ланчинській міській бібліотеці для дорослих  представлена виставка-персоналія одного автора «Джерело щирості людської…».

    2 січня  виповнюється 100 років від  дня народження Стрілець Ольги Олександрівни — української письменниці (поетеси, прозаїка), педагога, кандидата філологічних наук, члена Спілки письменників України.

    Народилася Ольга Олександрівна в  Харківської області та за велінням долі в 1956 році переїхала  до Станіславова, де працювала  вчителькою в середній школі, а пізніше - викладачем педагогічного інституту. Її вихованцями були Степан Пушик, Ярослав Дорошенко, Володимир Качкан та інші.

  10 травня 1971 року було засновано Івано-Франківську обласну організацію Спілки письменників України. Співучасниками її створення були тоді 10 літераторів, серед них і Ольга Стрілець.  Невдовзі вона стала душею та ангелом-охоронцем того творчого колективу (оберігаючи їх від нападок наглядових радянських органів).

   Вона прикладала чимало зусиль задля підтримки своїх теперішніх подруг, гнаних і переслідуваних радянськими органами, Платоніди Хоткевич та Ольги Дучимінської.

     Але, рани та лихоліття війни відклали свої помітки на здоров`ї Ольги Стрілець. І на 51 році життя, 11 березня 1974 року, серце "галицької Сапфо" перестало битися. На поминальній зібралося чимало її вихованців, друзів та родина, які супроводили Ольгу Стрілець в останню путь, похована вона на меморіальному сквері міста.

      Вся її творчість була опублікована пожиттєво. Та левова частина її набутків ще передруковувалися в місцевій та республіканській пресі, зокрема вірш «У милого очі сині», покладений на музику композитора Дмитра Циганкова, став народною піснею.      Окреме місце в літературному спадку поетеси посідає поема про Григорія Сковороду. Творчі набутки Ольги Стрілець, а також рукописи ще неопублікованих поезій  передані її дочкою до Літературного музею Івано-Франківська.