Фото без опису

ТОВ "Прикарпатенерготрейд" висловлює величезну повагу тим, хто відгукнувся на заклик про допомогу від тисяч українських родин. Зі свого боку наша компанія всіляко сприятиме, щоб підтримати вас у питаннях електропостачання.

Юридичні споживачі, які на час воєнного стану надають житло внутрішньо переміщеним громадянам, мають можливість оплачувати електропостачання за тарифом населення. Йдеться про власників (управителів) майна, яке використовується для компактного поселення (містечок із збірних модулів, гуртожитків, оздоровчих таборів, будинків відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, готелів тощо).

Для застосування тарифу населення юридичним клієнтам слід звернутись в центр обслуговування «Прикарпатенерготрейду» з відповідною заявою та довідкою від органу соціального захисту за місцем реєстрації. Також вони мають забезпечити встановлення засобів обліку електроенергії для власних побутових потреб внутрішньо переміщених осіб. Тоді обсяг електроенергії, що використовується на побутові потреби переселенців, тарифікуватиметься по 1,68 грн/кВт*год. Контакти центрів обслуговування: https://pret.com.ua/service_centers

Наголошуємо, що такі вимоги прописані в Законі України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», де вказано, що юридичні особи мають інформувати постачальників комунальних послуг, зокрема й електричної енергії, про використання свого майна для поселення внутрішньо переміщених осіб.

Водночас відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 № 261 у період воєнного стану передбачено надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, спожитих у будівлях (приміщеннях) комунальної форми власності, у яких мешкають тимчасово переміщені особи на безоплатній основі.

Для отримання такої компенсації юридичні особи, до 20-го числа місяця, наступного за звітним, здійснюють оплату комунальних послуг, а згодом органи місцевого самоврядування подають до відповідної обласної військової адміністрації заяву на отримання компенсації. Компенсація надається починаючи з 1 березня 2022 року та виключно після оплати комунальних послуг за попередній період.

 

Також "Прикарпатенерготрейд" пропонує надійну співпрацю у напрямку газо- та електропостачання підприємствам, які втратили свого постачальника енергоресурсів або сумніваються у ньому. За деталями співпраці звертайтесь до найближчого центру обслуговування або за телефоном: 050 345 1433.