«Моє рідне село! Моя добра велика родино!

Процвітання тобі побажаю я знову і знов.

Хай щаслива зоря, земляки мої, Вас не покине,

Хай з Вами завжди будуть віра, надія й любов!»

В гарний осінній день 21 вересня відзначає своє 573-річчя село Добротів, славне працьовитими та творчими людьми. Історія села невелика, але за історичними подія цікава.

На передодні свята в Добротівській бібліотеці яскравими кольорами веселки спалахнуло свято, що повернуло нас до витоків свого народу, свого коріння, своєї самобутньої культури.

Бібліотекар Микитишин Л.С. запросила на свято дітей 4 класу Добротівської гімназії під керівництвом Римарук М. і Янко М. Тому, що діти це майбутнє нашого села. Під час заходу діти взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти своє село», а також у конкурсі малюків «З чого починається твоє село», з великим захопленням прослухали легенду села про бога Сонця. Найбільшим захопленням для дітей це був конкурс «Дерево бажань», на якому всі діти, а також вчителі, працівники будинку культури чіпляли серця з написаними бажаннями для свого села. Усі ці ідеї голова територіальної громади Данилюк Надія Романівна взяла до уваги і намагатиметься втілити їх в життя спільно із допомогою жителів села Добротів.

Рідне село. Ти найкраще. Закутане осінніми туманами, засипане білими снігами, заквітчате зеленими садами навесні чи в золотому серпантинку – завжди ти гарне. Уклін доземний тобі, рідне моє!