Фото без опису Фото без опису

День селища - це свято кожного з нас! І обличчя будь-якого селища – це, передусім, його жителі - щирі, працьовиті, високодуховні люди. Адже, саме завдяки їхнім старанням, умілим рукам, натхненній праці селище  живе. Ланчин… Мальовниче наше селище, що розкинулось біля підніжжя Карпат на берегах швидкоплинного Прута.

Фото без опису Фото без опису

12 липня 2021 року громада святкувала 780-у річницю від першої згадки селища Ланчин.

Фото без опису

Із святом жителів селища та гостей привітала голова територіальної громади Надія Данилюк.

«День селища - це ще одна можливість зізнатися в любові до рідного краю, згадати його славне історичне минуле, яким ми всі пишаємося. Усі досягнення, здобутки, надбання, якими багатий Ланчин, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди».

Фото без опису Фото без опису

На урочисті заходи з нагоди святкування Дня селища завітали голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та голова Івано-Франківської обласної організації ВО «СВОБОДА», керівник апарату Івано-Франківської обласної ради Михайло Королик. Подяками голови обласної ради відзначено визначних людей Ланчина, а також вручено подарунки Ланчинській гімназії (ноутбук, проектор та екран).

Фото без опису Фото без опису

Із вітальним словом до жителів Ланчина та гостей  свята звернувся голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич:

"Можна тільки уявити скільки добрих українців було виховано у цьому селищі, які трудились чи то на полі, чи творчо, славили українську землю, боролись за Українську державу. Те, що мешканці селища є працелюбні говорить сама назва – Ланчин, що означає – чинити або працювати на лані".

Фото без опису Фото без опису    

У рамках святкування Дня селища було нагороджено Подяками та Грамотами селищного голови тих жителів Ланчина, які не тільки на словах, а й конкретними справами допомагають, прославляють наше селище, роблять його комфортнішим для життя, піклується про покращення благоустрою.

Фото без опису

Також Подякою селищного голови за чітку державницьку позицію, високий патріотизм, вагомий внесок у розвиток Національної ідеї, всебічну підтримку Ланчинської громади, залучення коштів на розвиток громади та з нагоди 780-ої річниці селища Ланчин був відзначений депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

Фото без опису Фото без опису

На початку святкового дійства з концертною програмою для жителів та гостей Ланчина виступила Олеся Пасічняк – заслужена артистка України, актриса Івано-Франківського Національного драматичного театру ім. І.Франка, співачка, авторка та виконавиця власних пісень, член спілки театральних діячів України.

Фото без опису 

У фоє Народного дому було презентовано виставку картин Ярослави Оленюк (вчительки ліцею ім. Юрія Шкрумеляка) «Зачарована квітами» та Василя Андрушка (українського маляра, скульптора, поета, члена Спілки художників України, уродженця селища Ланчин).

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Під час святкового заходу талановиті жителі громади дарували чудові пісні та гарний настрій всім присутнім, а також на всіх чекав солодкий подарунок - святковий торт.

Фото без опису

Зокрема зривали оплески глядачів запрошені гості, серед яких: народний вокальний ансамбль «Черлені пацьорки» - керівник Володимир Черленюк, народний аматорський колектив «Діброва» - керівник Іван Попадюк.

Фото без опису Фото без опису

Після закінчення урочистої частини свято продовжилось запальною дискотекою. Працювали атракціони: гірки, батути, машинки та продавали солодку вату.

Ми хочемо подякувати кожному, хто взяв участь у святковому концерті.

Особлива подяка підприємцям та меценатам за спонсорську допомогу:

- мережі супермаркетів "SPAR";

- Віктору Івановичу Недільському - засновнику агропідприємства, відому діячу;

- Захарчуку Михайлу Васильовичу - засновнику фермерського господарства " Арго Станіслав";

- Чуфусу Василю - генеральному директору ВАТ "Надвірнянська Автобаза";

- керівництву торгівельної мережі "Воскресінецькі ковбаси";

- Чуфусу Сергію - підприємцю;

- Керівництву фермерського підприємства "Акріс Захід".

Адже завдяки їм на святкування Дня селища не витрачено жодних коштів з місцевого бюджету.

Дякуємо  усім мешканцям селища, нашим гостям, які відвідали свято та усім хто допоміг в організації свята!