Фото без опису Фото без опису

«КОНСТИТУЦІЮ    ВИВЧАЄМО,  ПОВАЖАЄМО,   ПАМ’ЯТАЄМО»

     Відлік святкування Дня Конституції України розпочався з 28 червня 1996 року. Саме в цей День народні обранці проголосували в парламенті за Основний закон України – Конституцію, вперше офіційно пролунав гімн України, затверджений Конституцією. Це єдине державне свято, яке задеклароване ст.161 Основного закону. Конституція – це постулат у забезпеченні прав людини і громадянина. В цей день, 28 червня 1996 року, Україна підтвердила своє прагнення розбудувати незалежну, демократичну державу.

    Для відзначення Дня Конституції  25 червня в Ланчинській міській бібліотеці для дорослих розгорнуто книжкову виставку «Конституція  - від козаків до сьогодення», де читачам була запропонована  правознавча та історично-довідкова література.

    Провідний бібліотекар Любов Дутчак провела правовий колаж державності.  Презентувала юним громадянам літературу  про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію, нагадала про права і обов’язки громадян України. Також згадала знакові події 30 червня 1941 року під проводом Ярослава Стецька, які ввійшли в історію української держави.     

    Ми будуємо нову, незалежну країну. Кожен із нас є творцем її історії, адже Основний Закон визнає людину найвищою соціальною цінністю і гарантує естетичний, духовний розвиток кожного громадянина.

 

     СЛАВА  УКРАЇНІ!