8 червня у Ланчинському ліцеї імені Юрія Шкрумеляка продзвенів останній дзвоник, сповістивши школярів  про закінчення навчального року. От і пройшов ще один навчальний рік. Свято останнього дзвоника – радісне й сумне водночас. Для першачків – це щастя ще непізнаваного смаку навчання та шкільної дружби, а для випускників – прощання з дитинством.

 

Для одинадцятикласників ліцею останній дзвінок прозвучав прощальним передзвоном та стартом до нового етапу їхнього життя. Це, мабуть, найулюбленіше свято усіх учнів.

   

Учні, вчителі, батьки, гості заполонили сьогодні шкільні подвір’я, щоб разом провести у доросле життя випускників та привітати із початком канікул молодше покоління школярів.

Директор ліцею Тетяна Дикан прощаючись зі своїми учнями, із сумом зазначила, що вона, хоч і радіє за хлопців і дівчат, які у неї на очах виростали, мужніли, мудрішали, а сьогодні вирушають у життя самостійною дорогою, проте так не хочеться їх – рідних та дорогих – відпускати.

 

На свято останнього дзвоника завітала селищний голова Надія Данилюк. З її уст линули слова вітання, сердечної подяки.

«Я вітаю всіх із цим яскравим та незабутнім святом і, звертаючись, насамперед, до випускників, для яких цей дзвоник звучить востаннє, хочу сказати, що сьогодні – перший день відліку вашого дорослого життя. Я зичу, щоб воно було вдалим, не дуже важким, але найголовніше – мирним. Вже сьогодні ви маєте чимало досягнень і це лише ваші перші спроби, перші кроки, які ви здобули завдяки своїм мудрим наставникам – батькам та вчителям, тому завжди цінуйте і шануйте їх! Нехай ваш життєвий шлях буде завжди щасливим та успішним! Звертаючись до батьків, хочу побажати – бути задоволеними й пишатися своїми дітьми, щоб ніколи ваше серце не здригалося від проблем та суспільних негараздів. Педагогам зичу талановитих і вдячних учнів, нових здобутків у діяльності. Міцного здоров’я всім та мирного неба в нашій Україні!»

 

На святі в Ланчинському ліцеї також був присутній депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

«Передзвін останнього дзвінка відкриває нову сторінку вашого життя, дорогі випускники – дорослого життя. Ще вчора вас називали «діти – наше майбутнє». А від сьогодні вам, молодим і талановитим, самостійно приймати свідомі рішення, здобувати досвід, власними силами і здібностями будувати своє щасливе майбутнє, яке повинно бути нерозривно пов’язане з майбутнім нашої держави. Головне — будьте чесними і добрими людьми. Бажаю вам знайти власну життєву стежину, стати гідними громадянами нашої держави. Адже саме від ваших ідей, бажання творити і працювати залежить майбутнє України. Вірте в себе, будьте небайдужими, добрими та чесними людьми!».

 

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Михайло Ковальчук подякував усім вчителям за їх нелегку роботу, привітав учнів із закінченням навчального року. 

"Будувати своє майбутнє ви розпочали ще тут, у рідній школі. Отримані знання це ваше безцінне багатство і воно буде слугувати вам усе подальше життя.  Бажаю, щоб кожен випускник зробив правильний вибір, здійснив свою мрію і продовжував навчання в обраному напрямку." Та зазначив, що ліцеїсти показали гарні успіхи у навчанні на всіх рівнях. 

 

Опісля ліцеїсти отримали подяки та грамоти за високі досягнення у навчанні, перемоги предметних олімпіад, конкурсів, змагань від Ланчинської селищної ради.

 

Хвилююче-урочистим був останній шкільний вальс, на хвилях якого по шкільному подвірї разом із батьками, вчителями та представниками громади станцювали випускники.

 

А в небо злетіли кульки – як символ здійснення мрій, миру і процвітання нашої держави.

 

Першокласники вручили випускникам незабудки в пам'ять про рідний ліцей.

 

Урочистості з нагоди останнього дзвоника закінчилися виконанням гімну нашої держави.