Фото без опису

23 травня, у Ланчинській громаді зібралися, щоб разом відзначити День Героїв - день пам`яті усіх українців, які віддали своє життя боротьбі за нашу з вами свободу, тих, хто захищав Україну.

Фото без опису Фото без опису

Біля Народного дому у селищі Ланчин відбувся захід за участі керівників, працівників культури та творчої молоді громади.

Фото без опису Фото без опису

Також, впродовж дійства присутні мали змогу побачити частинку «жахіть» війни, ознайомившись з виставкою військової атрибутики, яку організував голова ГО "Надвірнянське районне об'єднання воїнів АТО" Олег Туєшин. Можна було побачити макети зброї, використані боєприпаси і гільзи, військову амуніцію, а також фото бійців та волонтерів. Дорослі і діти охоче приміряли на себе військову амуніцію, фотографувалися з бійцями, розпитували їх про бойові будні і дякували за мир і спокій у їхніх домівках.

                                                Фото без опису 

На початку заходу глядачі мали змогу побачити Героїв різних поколінь, які відстоювали незалежність української держави. Це князь, гетьман Богдан Хмельницький, Олекса Довбуш, Січові Стрільці, Степан Бандера. Ролі зіграли здобувачі освіти Ланчинської гімназії 8-Б класу. Які під керівництвом Юрія Черкашина псевдо Чорнота говорили Молитву українського націоналіста. Це патріотичний текст-молитва, написаний в кінці 1920-х — на початку 1930-х років одним із лідерів Організації Українських Націоналістів Осипом Мащаком і доповнений пізніше вояками УПА.

Фото без опису

«Ми доведемо до кінця боротьбу вояків УПА і ми змусимо капітулювати одвічного ворога України, який знову прийшов з війною до нас і окупував частину нашої землі. А Українська земля це життєвий простір української нації — а життєвим простором не торгують», - зазначив Юрій Черкашин “Чорнота” – голова всеукраїнської молодіжної організації «Сокіл».

Фото без опису

Голова селищної ради Надія Данилюк наголосила: «Ці Герої, які віддали своє життя за Україну – символ громадянської відваги та сили духу нашого народу.  Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти».

Фото без опису

Перший заступник селищного голови Михайло Іваночко у своєму виступі зазначив, що свято Героїв – це день пам`яті тих, котрі віддали своє життя за волю України. Навів  слова ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, які актуальні й нині: «Ми повинні силою взяти те, що нам належить, що у нас забрали». Михайло Іваночко зупинився на історичних передумовах, що спричинили відзначення свята Героїв, наголосивши, що і сьогодні за Вкраїну, її територіальну цілісність гинуть знову українські Герої. Окупант – той самий, – зауважив Михайло Іваночко. – І ворог той самий – Москва.

Фото без опису

Долучився до вшанування Дня Героїв у Ланчинській громаді заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський де наголосив, що смерть наших Героїв ми завжди будемо відзначати, пам’ятати та шанувати на зло нашому одвічному ворогу.

Фото без опису Фото без опису

Також цього дня представники селищної ради поклали квіти на знак щирої подяки за жертовність і мужність усім тим, хто загинув у боротьбі за Україну.