Фото без опису

23 травня у Ланчинській громаді відзначили день памяті та вшанування всіх українців, які віддали життя в боротьбі за свою країну. Заходи з нагоди Дня Героїв пройшли коло могили ОУН/УПА, де відбулася панахида та покладання квітів.

Фото без опису Фото без опису

У заході взяли участь влада Ланчинської громади, священники різних конфесій, учасники бойових дій на сході України, учасники Революції Гідності та громадськість.

Фото без опису

«Герої, які віддали своє життя за Україну, показали справжню силу патріотизму, жертовності та істинну любов до нашої держави», - зазначила у своєму виступі селищний голова Надія Данилюк. 

Фото без опису Фото без опису

День Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, гайдамаків, опришків, Січових Стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни. Це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя в боротьбі за свободу та незалежність України.

Фото без опису


Перший заступник селищного голови Михайло Іваночко у своєму виступі акцентував на історії цього дня. «У 1941 році ІІ Великий збір Організації українських націоналістів постановив щороку святкувати День Героїв 23 травня. Свято було приурочене до скорботного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито першого голову ОУН Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя кращі сини України XX століття: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. До здобуття Україною незалежності героїв вшановували підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу. Після початку новітньої російської агресії в цей день вшановують також пам’ять про загиблих в ній захисників України».

Фото без опису Фото без опису

Не кожен здатен дорости до того, що віддати життя за ближніх своїх, за країну. Ми повинні надихатися на таких заходах  і саме тут відчувається наша відповідальність і вдячність.

Фото без опису

Зокрема у своєму виступі Юрій Черкашин псевдо Чорнота, голова ГО «Сокіл» зазначив: «В пам’ять про всіх Героїв ми повинні по совісті, жити гідно – це свято цілої нашої Нації».