Фото без опису

12 березня у  Ланчинській міській бібліотеці для дорослих відбулося засідання кіно-клубу шанувальників старого українського кіно. Шляхом  обговорення  присутні обрали фільм  «Назар  Стодоля».

  «Назар  Стодоля» - український фільм-вистава, історична драма  1954  року випуску, відзнятий за виставою, що була поставлена за мотивами однойменної п’єси  «Назар Стодоля»  Тараса Шевченка. Прем’єра  фільму  відбулася  16  травня  1955  року  в  Києві.

Фото без опису

Назар  Стодоля – простий бідний козак. У нього немає нічого, крім полум'яного серця, у якому бушує любов до Галі. Гаряче полюбились красуня Галя і хоробрий козак Назар Стодоля. Але батько Галі,  сотник  Хома Кичатий, хоче видати дочку за старого, але багатого полковника. За сприяння свого вірного побратима, Гната, Назару вдається викрасти Галю і перемогти сотника в жорстокій сутичці. А, відтак, Назар і Галя відправляються на Запорозьку Січ починати нове життя. Однак дорогою героям доведеться не раз поборотися за своє щастя...

Фото без опису

 

Під час обговорення присутні зазначили особливості твору: багатогранність у змалюванні характерів героїв; відтворення і поєднання народних звичаїв та обрядів; поєднання ліричного і гумористичного.

Проєкт «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій» виконується випускницями Академії Жіночого Лідерства, яка реалізується Українським Жіночим Фондом в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)». Ланчинська селищна рада є партнером програми DOBRE, яка реалізується консорціумом організацій на чолі з організацією Всесвітні Громади (Global Communities) й фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).