Фото без опису

Командир УПА, секретар військових справ Української головної визвольної ради, провідник Організації українських націоналістів на землях Перемишлянщини, Лемківщини та Холмщини, генерал-хорунжий, політик, музикант, спортсмен, а насамперед, великий патріот України-Роман Шухевич.

Фото без опису

Його ім’я виринуло з десятиліть ззабуття і нещадного таврування. Вірний українець, він за часів радянської влади був оголошений зрадником України, людиною без жалю і совісті. Чекісти ганялися за Шухевичем рекордний термін. Жоден із керівників антикомуністичного підпілля не очолював його шість із половиною років поспіль. «Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах» - цей вибір у боротьбі із системою зробив Шухевич 5 березня 1950р.

Фото без опису

З метою вшанування памяті головного командира УПА Романа Шухевича Добротівською бібліотекою влаштовано виставку - пам’яті під назвою «Роман Шухевич - генерал хорунжий УПА». Із світлою пам’яттю про Нього, задивлені в його геройську постать бійця і керівника визвольного руху, наснажені відвагою, оптимізмом та революційністю, загартовані й досвідчені під його рукою, до кінця віддані ідеї визволення українського народу - ми відважно продовжуватимо нашу священну визвольну боротьбу аж до повної перемоги.

Не складемо нашої зброї і не припинимо нашої боротьби доти, поки Україна не буде визволена. Вічна Слава Героєві Української Національної - визвольної Революції.