У пятницю відбулося II пленарне засідання чергової 5 сесії Ланчинської селищної ради восьмого демократичного скликання. На якому були присутні 14 депутатів.

Фото без опису

На початку сесійного засідання голова селищної ради Надія Данилюк представила поліцейського офіцера Ланчинської селищної громади капітана поліції Томина Василя Степановича.

Фото без опису

«На службі я з 2012 року. Основними завданнями для мене на роботі поліцейського завжди було та буде збереження дотриманих норм чинного законодавства, недопущення вчинення правопорушень на території обслуговування, співпраця з населенням та керівництвом громади, захист прав та свобод громадян, підвищення рівня довіри населення до поліції», - зазначив Василь Томин, а також нагадав про червоний рівень небезпеки на Івано-Франківщині та дотримання карантинних вимог.

Опісля депутати продовжили роботу сесії згідно порядку денного, який прийняли за основу. Головуюча Надія Данилюк внесла 3 проєкти рішень до порядок денного з голосу. Обранці громади затвердили порядок денний з внесеними змінами одноголосно.

Також затвердили важливі програми на 2021-2023 роки для Ланчинської громади, а саме:

-         Військово-патріотичне виховання молоді, допризовної підготовки на території громади;

-         Розвитку фізичної культури і спорту на території громади;

-         Розвитку культури і туризму;

-         «Наша земля – наші герої».

Зокрема програма «Наша земля – наші герої» спрямована на популяризацію  та суттєве покращення ситуації із забезпечення доступу до інформації про особу, місце, подію, що залишили суттєвий слід в історичному надбанні Ланчинської громади. Основними завданнями для реалізації програми є:

- встановлення пам’ятних/анотаційних дощок видатним особам, важливим історичним, культурним подіям, місцям;

- підтримка та благоустрій вже встановлених пам’ятників, монументів, стел, пам’ятних/анотаційних дощок видатним особам, важливим історичним, культурним подіям, місцям;

- забезпечення розбудови туристичної інфраструктури, підвищення іміджу Ланчинської громади;

- створення умов для вивчення, охорони та пропаганди об’єктів  культурної спадщини на території громади;

- виховання у жителів і гостей громади поваги та інтересу до історії громади, свідомості  на підставі знайомства з історичною, архітектурною та іншою культурною спадщиною, поширення інформації про національно-визвольний рух в Україні, його героїв та основні події, які відбувалися в населених пунктах громади.

У ході II пленарного засідання також прийнято низку рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проєктів землеустрою тощо.

Усі проєкти були попередньо опрацьовані на депутатських комісіях, тож депутати затвердили всі питання без заперечень та зауважень.

Фото без опису

Загалом, незважаючи на досить невеликий перелік питань порядку денного, II пленарне засідання  п’ятої сесії восьмого скликання селищної ради пройшло злагоджено, організовано та затверджено всі рішення порядку денного.