Фото без опису10 лютого в приміщенні Ланчинської міської бібліотеки для дорослих відбувся другий захід в рамках реалізації проекту «Етнокав’ярня «Скарбниця ідей та традицій». Працівники бібліотекирозповіли про історію свята, яке завершує зимовий цикл народних обрядів – Стрітення Господнє, одне з найбільших християнських  свят,     що відзначається на   40-й   день    після Різдва  —  15   лютого.

За сивої давнини це свято мало інші назви – Зимобор, Громовиця. За повір’ям, саме в цей день зима зустрічається з весною, але головна зустріч, що відбулася в цей день – це зустріч Ісусика – Божої Дитини і його Пресвятої Матері з праведним   Симеоном.

Фото без опису Фото без опису

В цей день було заведено відправляти Богослужіння зі свічками. Ця традиція залишилася і до сьогоднішнього дня.

Ознайомивши з традиціями оформлення стрітенської свічки Галина Іваночко провела майстер-клас і всі присутні, спостерігаючи, залюбки виконували її вказівки.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Дівчата виконали танок, в якому закликали весну. На завершення заходу всі присутні стали в коло і передаючи свічку висловлювали свої побажання.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Завдання заходу - розкриття лідерського потенціалу жінки, спонукати до саморозвитку організувавши дозвілля, зорієнтувати акцент на українську жінку, як хранительку глибоких традицій.