З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій з торговельними релігійними та іншими місіями. Всесвітній день туризму відзначається в більшості країн світу вже понад 35 років. Він був заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата не випадкова оскільки саме 27 вересня 1970 року був прийнятий Статут Всесвітньої туристичної організації.

Слово «туризм» – французькою прогулянка, подорож. Поняття туризму багатозначне – це діловий туризм і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

До дня туризму в Добротівській бібліотеці цікаво та змістовно пройшла бесіда між читачами «Ми всі – мандрівники». Також діти пригадали літню мандрівку з бібліотечними працівниками. Представлена виставка «Вирушаємо в похід» допомагає користувачам  розкрити для себе мальовничі куточки нашої України, а також країн світу.

Той, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника - щаслива людина. Приємно вибиратися з щоденної буденної суєти в ліс ,або на поле, на берег річки, або озера на море, чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля!

Фото без опису Фото без описуФото без опису