Фото без опису

За даними Міжнародної організації праці, близько 21 мільйону людей у всьому світі є жертвами примусової праці, за даними А21 - лише 1% постраждалих вдається врятувати.

За даними ЮНІСЕФ, щороку понад мільйона дітей у світі стають жертвами торгівлі людьми. Протягом 2019 року Мінсоцполітики встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 185 громадянам, 13 з яких – діти.

Крім таких видів торгівлі дітьми, як: примушування до жебракування чи втягнення у злочинну діяльність, набуває популярності торгівля дітьми з метою виготовлення порнографії за участі дітей.

Діти – найбеззахисніші. І не можуть допомогти собі самі. Будьте уважні до тих, хто навколо.

Якщо ви помітили, що дитина є жертвою торгівлі людьми (наприклад, її примушують жебракувати, вона надає послуги за оплату) – телефонуйте в поліцію!

Якщо ви побачили в мережі контент, що зображує сексуальне насильство над дитиною – повідомте кіберполіцію та поліцію.

Контакти, які можуть бути корисні:

102 – поліція

044 290 01 10 - Департамент кіберполіції Національної поліції України

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону

0 800 500 335 / 116 123 – ГО Ла-страда, надає консультації з питань протидії торгівлі людьми

(фото: Pacific Mist Photography)