Фото без опису

На території Ланчинської ОТГ протягом 23 червня 2020 року стихією завдано великих збитків, через сильні зливи піднявся рівень води у річці Прут та потічках Урюк та Кобилиця. Сильний схиловий стік зносив все на своєму шляху: будинки, дерева, машини.

Було залучено дві групи рятувальників, два човни, шість одиниць великої техніки, швидка (доставлено одну хвору людину), пошкоджено 5 мостових переходів

Наразі від стихії, підтоплено близько 150 домогосподарств, 4 з них потребують капітального ремонту, 1 будинок – зруйновано вщент, врятовано та евакуйовано 200 осіб, відрізаними від цивілізації залишилися 1300 осіб. Залучено 6 одиниці великої техніки. Також долучалися небайдужі зі своєю технікою. Шкоди завдано по всіх населених пунктах та найбільше постраждали мешканці Заріки в селищі Ланчин. Пошкоджені дороги, підтоплено та пошкоджено берегоукріплення та пішохідні мости. Відбувся селевий зсув потічка «Урюк» . Зруйновано по всій громаді 30 км доріг комунального значення. Відбувся зсув ґрунту площею 40м2 та впритул наблизився до діючого кладовища, а також зсув ґрунту площею 210м2 , що несе загрозу виходу річки Прут із русла, яке спрямоване на житлову зону.

На даний час мешканці вулиці Зарічна, Г.Крут, Івасюка залишаються без електроенергії, газопостачання телекомунікацій,

О 19:00 год 23 червня відбувся прорив річки Собушниці,

Для безпеки населення здійснено прокоп дороги Б.Хмельницького для стоку води .

За дорученням селищного голови Комісією Ланчинської селищної ради буде проводиться обстеження по всіх домогосподарствах яким нанесено шкоду.