Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Про посилення заходів

щодо поширення вірусних захворювань.

                              

    17.03.2020 року відбулося засідання Комісії ТЕБ та НС Ланчинської селищної ради ОТГ, яка з 17 березня 2020 року вводить додаткові планові заходи запобігання поширення пандемії COVID 19, а саме:

 

  1. Заборонити роботу закладів громадського харчування, сфери послуг, спортивних та розважальних закладів, об’єктів торгівлі, ринку, розміщених на території Ланчинської ОТГ, окрім продуктових магазинів, аптек, АЗС та поштового відділення.
  2. Керівникам продовольчих магазинів, АЗС та аптек запровадити обслуговування клієнтів із розрахунку 6 м. кв. на особу, забезпечивши дотримання дистанції у черзі. Рекомендовано продовжити час роботи вказаних закладів для зменшення одночасного відвідування. Керівникам закладів та установ, які працюють, організувати дотримання санітарно-епідеміологічних норм.
  3. Установам та організаціям, розміщеним на території Ланчинської ОТГ, незалежно від форм власності призупинити прийом громадян і проводити консультації з мешканцями громади виключно у телефонному та/або онлайн режимі. Керівникам установ оприлюднити контактні дані.
  4. Керівникам аптечних закладів забезпечити наявність антисептичних засобів, засобів особистого захисту та не допустити ріст цін на медикаменти.
  5. Призупинити роботу ЦНАПів, відділу соціального захисту та охорони здоров’я. Послуги надавати в онлайн режимі.
  6.  Відправити на карантин працівників освіти, культури, органів місцевого самоврядування з врахуванням потреби в людях, встановити дистанційну форму роботи.
  7. Відділу соціального захисту забезпечити допомогу одиноким та/або пристарілим жителям громади.
  8. Начальнику Ланчинського центру терапевтичної та паліативної допомоги посилити заходи запобігання поширення пандемії COVID 19.
  9.  КНП ЦПМСД встановити контроль за наявністю масок та дезінфікуючих засобів з метою їх придбання

 

Одночасно звертаємось до мешканців громади з розумінням ставитись до запровадження противірусних заходів. Роботодавців із розумінням ставитись до ситуації.

Рекомендуємо забезпечити особисту гігієну та  дотримання  заходів профілактики, а саме:  провітрювати приміщення,  використання засобів дезінфекції, уникати тісних контактів та дотримуватися дистанції (1-1,5м), уникайте скупчення людей, особливо в закритих приміщеннях, без потреби не виходити з помешкання з метою попередження виникнення та поширення вірусних захворювань.

Практика подолання та зменшення вірусних захворювань показує, що самоізоляція та обмеження соціальної активності є найкращою можливістю захистити себе.

Пам’ятайте, навіть мінімальні заходи профілактики збережуть не лише ваше здоров’я, але й ваших близьких, колег, людей.

 

Голова селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, заступник  селищного голови Гресько М.І.

Фото без опису