Фото без опису

В історії кожного народу, серед її великих творців, є людина імена яких оповиті невмирущою любов’ю та славою. Таким самородком в Україні є Тарас Григорович Шевченко, чия безсмертна спадщина  - одна з найбільших вершин людського духу. Тарас Шевченко для України – не просто народний поет, якого доля обдарувала багатьма талантами, а й національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець – так його називають українці.

У ці Шевченкові дні до бібліотеки Добротова завітали учні 3 кл. Добротівської гімназії разом із вчителем Іванішак Ганною Юріївною  на масовий захід «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє». Завідуюча бібліотеки Микитишин Леся розповіла коротку біографію про дитинство Т.Г. Шевченка, а також наголосила, що не маючи родини, власних дітей Тарас Шевченко піклувався про малечу, видав «Буквар», завжди пригощав цукерками та пряниками, прагнув бачити їх щасливими та вільними. «У нашім раї на землі нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим», - писав зворушливо. Молоде покоління повинно усвідомити важливість творчої спадщини Шевченка.

Тож знай, нащадку, що

прийшов на зміну,-

Тобі ясніш світитиме зоря,

Коли і ти полюбиш Україну,

Пройнявшись віщим словом Кобзаря.

Також учні взяли участь у вікторині «Шевченківська стежина».

Наприкінці заходу діти розповідали вірші, а також кожен із зацікавленням клеїв пелюстку із віршем Т.Г. Шевченка у вінок.

Завідуюча бібліотеки подякувала і закінчила захід такими словами: Великий поет назавжди лишиться у пам’яті народній. А ми сьогодні з Вами віддаємо дань пам’яті великому Кобзарю, сплітаючи усі разом вінок з його віршів.