Фото без опису

 

 

Протягом останнього десятиріччя в Україні продовжується прогресуюче накопичення відходів, не є винятком і Ланчинська об’єднана територіальна громада. Розрив між прогресуючим накопиченням відходів і заходами, спрямованими на запобігання їх утворенню,   утилізації, знешкодження та видалення, загрожує не тільки поглибленням екологічної кризи, а й загостренням соціальної ситуації.

 Нагальність даної проблеми відчувають і мешканці Ланчинської громади через наявність сміттєзвалища в селищі Ланчин, та неодноразовий його підпал, який ще більше   загострює дану ситуацію. Для вирішення даної екологічної  проблеми небайдужі мешканці звернулися до селищного голови.

04.02.2020 в залі засідання Ланчинської селищної ради  під головуванням селищного голови Володимира Поповича було проведено схід селян. У заході взяли участь Юрій Голіней, Михайло Іваночко  – депутати обласної ради, Голіней В.М. -  начальник КП «Карпати», депутати Ланчинської селищної ради ОТГ, мешканці Ланчинської громади.

Під час зустрічі презентовано проект програми поводження з твердими побутовими відходами у Ланчинській ОТГ – Програму «Розумне довкілля» на   2020-2021 роки. Програма має на меті зменшити кількість відходів на території селища, тим самим зменшити завантаженість полігону, та показати на практиці, шо  в умовах сьогодення боротися з екологічною проблемою цілком реально. Мешканці громади матимуть можливість надавати пропозиції та зауваження до програми «Розумне довкілля»  до затвердження її на засіданні сесії Ланчинської селищної ради ОТГ, яка відбудеться 19.02.2020.

Також, обговорено перелік заходів до програми, що передбачають роздільне сортування сміття, вивезення на утилізацію, охорону полігону та зміну тарифів на вивезення твердих побутових відходів.