Україна підвищила рівень готовності системи реагування у зв'язку з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я оголосити поширення нового коронавірусу надзвичайною ситуацією

Наразі в країні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції. Відповідні служби знаходяться у посиленій готовності.

Україна продовжує виконувати усі технічні рекомендації ВООЗ щодо попередження розповсюдження нового коронавірусу. У свою чергу, на цей момент ВООЗ не рекомендує обмежувати пересування пасажирів та вантажів, це не вважається ефективним засобом попередження розповсюдження вірусу.

На виконання доручення Президента України діяльність оперативного штабу щодо недопущення поширення захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я України, перенесено на рівень Кабінету Міністрів України. Створена відповідна робоча група. Також усі відповідні державні органи активізували роботу зі спостереження та готовності до виникнення надзвичайної ситуації, включаючи створення резерву засобів індивідуального захисту та інших необхідних ресурсів.

Більше на сайті: http://bit.ly/2GJLjgw