Фото без опису

 

Сьогодні в Ланчинській ОТГ відкрито модернізований Центр надання адміністративних послуг за підтримки Програма “U-LEAD з Європою”, який фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.  Ланчинська об’єднана територіальна громада – учасник першого раунду Фази Впровадження  напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD  з Європою». 

З офіційним словом до громади та гостей громади звернувся голова Володимир Васильович Попович та подякував за співпрацю  всім, хто був задіяний в створенні ЦНАП. «Ми вдячні Програмі «U-LEAD з Європою», всім партнерам за підтримку і можливість спільними силами створити Центр надання адміністративних послуг. Завдяки навчальним тренінгам, які пройшли співробітники ЦНАП, ми більше дізналися про можливості розвитку місцевого самоврядування та будемо використовувати здобуті знання для розвитку нашої громади». -  зазначив Володимир Васильович.  

 У церемонії відкриття ЦНАПу взяли участь: представник Програми «U-LEAD з Європою» Наталія Кобильчак; представник обласної державної адміністрації, департаменту економічного розвитку Оксана Данилюк; виконавчий директор регіонального відділу асоціації міст України Юрій Стефанчук; депутат обласної ради Юрій Голіней; представники управлінь та відділів району.

 Отці Василь та Тарас освятили приміщення та поблагословили працівників ЦНАПу. Голова громади Володимир Попович вручив працівникам ЦНАПу сертифікати про проходження навчання в сфері надання адміністративних послуг.

Церемонія відкриття  завершилася гучною колядою за участі всіх присутніх.

ЦНАП Ланчинської ОТГ розташований на першому поверсі приміщення селищної ради, облаштований відповідним пандусом для доступу людей з обмеженими можливостями.

Віддалене робоче місце знаходитися за адресою: с.Добротів, вул. Незалежності 41, що дозволить наблизити найбільш затребувані адміністративні послуги до його жителів, значно скоротити час їх отримання та зекономити кошти для проїзду.

Мешканці зможуть отримати більше ста видів найпопулярніших адміністративних послуг, а саме: державна реєстрація актів цивільного стану; реєстрація місця проживання; соціальний захист (призначення державних допомог, житлових субсидій тощо); «нотаріальні дії», що вчиняються посадовими особами органів місцевого самоврядування у населених пунктах, де немає нотаріусів; вклейка фото в паспорт (25, 45 років); видача відомостей з Державного земельного кадастру; державна реєстрація земельних ділянок; пенсійні адміністративні послуги (ПФУ); «місцеві послуги» (земельні, житлові тощо); послуги, суб’єкт надання адміністративних послуг яких є структурні підрозділи Надвірнянської РДА.

У ЦНАПі ОТГ створено зручні умови для відвідувачів: передбачені місця для очікування, облаштування дитячого куточка. Можливість отримання суб'єктами господарювання та населення адміністративних послуг у одному приміщенні за принципом «єдиного вікна» у чітко визначені строки.