Стандарт сервісу для працівників КНП ЦПМСД Ланчинської селищної ради ОТГ
ЗАТВЕРДЖУЮ»
Головний лікар КНП ЦПМСД Ланчинської селищної ради ОТГ
______________ Тодорів І.В.
Стандарт сервісу для працівників КНП ЦПМСД
Ланчинської селищної ради ОТГ
Цінності |
Людина |
|
|
фокус |
Клієнт |
|
|
Клієнт - це людина, для якої існує лікар! Він не може заважати працювати, з ним не можна сперечатись або ігнорувати! |
|||
|
Клієнт – це людина, якій ми мусимо допомагати! |
||
Чек-лист |
Сервіс |
|
|
Зона відповідальності |
Ресепшн |
Сімейний лікар |
|
Основні завдання |
Зустріти клієнта, створити атмосферу гостинності, визначити запит клієнта, спрямувати його за графіком послуг, які надає ЦПМСД, формувати розклад прийому лікарів та надання послуг, реєструючи клієнтів. |
Надати клієнту послуги діагностики та лікування в межах КНП ЦПМСД, за необхідності направити клієнта на вторинний або третинний рівень медичної допомоги, проводити профілактику захворювань. |
|
Розділ стандарту |
Дії за стандартом |
|
|
1 |
Зовнішній вигляд |
Фірмова форма: чиста, випрасувана. Наявність беджу. Взуття закрите. Охайний зовнішній вигляд: чоловіки чисто поголені (або підстрижена борода), охайна зачіска, дотримання особистої гігієни. |
Білий халат:випрасуваний, чистий. Взуття закрите. Охайний зовнішній вигляд: чоловіки чисто поголені (або підстрижена борода), охайна зачіска, дотримання особистої гігієни. |
2. |
Стандарти санітарії та гігієни |
Перед початком зміни та під час роботи мийте руки згідно зі стандартом. Стежте за виконанням стандартів санітарії та гігієни в приміщеннях. |
Перед початком зміни та під час роботи мийте руки згідно зі стандартом. Слідкуйте за виконанням стандартів санітарії та гігієни у своєму кабінеті. |
3 |
До початку зміни |
Будьте на робочому місці за 15-20 хвилин до відкриття відповідно до індивідуального графіка роботи. Перевірте чистоту робочого місця та інших приміщень. За потреби увімкніть кондиціонер/обігрівач, стежте за підтриманням комфортних умов у приміщенні (температура, рівень гучності ТВ і т.д.). |
Будьте на робочому місці не пізніше як за 10 хвилин до початку прийому, перевірте перелік клієнтів, які записались на прийом. Перевірте чистоту та організованість робочого місця. |
Цінності |
Людина |
|
|
4 |
Початок зміни/прийому |
Відчиняйте двері закладу не пізніше ніж за 5 хвилин до початку прийому, зазначеного в графіку. Якщо біля дверей вже є клієнти, привітайтеся з ними і запросіть до приміщення, спілкуючись згідно зі стандартом (див.далі) |
Запросіть першого клієнта одночасно з початком прийому.
|
5 |
Вітання з клієнтом |
Зверніть увагу на клієнта не пізніше ніж через 15 сек. Після його входу до медичного закладу: встановіть зоровий контакт і привітайтеся: «Доброго дня/вечора! Чим можу допомогти?» |
Зверніть увагу на клієнта протягом 2-3 секунд після того, як він зайшов до вашого кабінету: встановіть зоровий контакт і привітайтеся: «Доброго дня/вечора! Чим можу допомогти?» |
6 |
Допомога клієнту |
Під час спілкування з клієнтом не виконуйте інших справ. Якщо у вас виникла потреба відповісти на робочий дзвінок під час спілкування з клієнтом, вибачтеся перед клієнтом: «Перепрошую, я відповім на дзвінок і повернуся до вас за хвилину». Спілкування з колегами і телефоном у зоні обслуговування – тільки з робочих питань. Спілкуйтеся з дітьми так само тактовно, як і з дорослими. |
Під час спілкування з клієнтом не виконуйте інших справ. Якщо у вас виникла потреба відповісти на робочий дзвінок під час спілкування з клієнтом, вибачтеся перед клієнтом: «Перепрошую, я відповім на дзвінок і повернуся до вас за хвилину». Спілкування з колегами і телефоном у зоні обслуговування – тільки з робочих питань. Спілкуйтеся з дітьми так само тактовно, як і з дорослими. |
7 |
Спілкування телефоном |
Привітайтеся. Назвіть себе: вкажіть ім’я, прізвище, посаду, назву закладу. Уважно слухайте клієнта, не перебиваючи, поки він говорить. Якщо ви не зрозуміли клієнта, почекайте, поки він закінчить говорити, і уточніть ту частину, яку ви не зрозуміли. Повторіть досягнуті домовленості. Попрощайтеся. |
Привітайтеся. Назвіть себе: вкажіть ім’я, прізвище, посаду, назву закладу. Уважно слухайте клієнта, не перебиваючи, поки він говорить. Якщо ви не зрозуміли клієнта, почекайте, поки він закінчить говорити, і уточніть ту частину, яку ви не зрозуміли. Повторіть досягнуті домовленості. Попрощайтеся. |
Цінності |
Людина |
|
|
8 |
Робота з конфліктом |
|
4. Подякувати |
9 |
Завершення візиту |
Прощайтеся з кожним клієнтом, який залишає приміщення закладу: «На все добре, не хворійте!» |
Прощайтеся з кожним клієнтом, який залишає приміщення закладу: «На все добре, не хворійте!» запросіть наступного клієнта після того, як поточний клієнт залишить приміщення. |
10 |
Робота зі зворотним звязком |
Наприкінці зміни перегляньте скарги, звернення від клієнтів, уточніть за необхідності деталі,вирішіть питання, повідомте клієнта про рішення. За неможливості рішення – надайте клієнту інформацію, коли і хто вирішить проблему. |
|