Фото без опису

8 вересня о у Старобогородчанській об’єднаній територіальній громаді відбувся Фестиваль об’єднаних територіальних громад. Захід покликаний об’єднати громади, які беруть активну участь у Програмі DOBRE, з метою поширення кращих практик розвитку ОТГ, культурного обміну та налагодження співпраці.

Участь у фестивалі взяла і Ланчинська громада, як громада-партнер Програми DOBRE. Делегацію від громади очолив голова В.Попович заступники голови та фахівці ради.

У рамках фестивалю було передбачено низку презентацій від громади: про її досягнення після об’єднання, про результати співпраці із Програмою DOBRE, про культурні та економічні надбання ОТГ.

На території фестивалю діяли 4 локації, де презентували корисні практики місцевого самоврядування, лайфхаки громади, впроваджені після об’єднань, використання механізмів участі мешканців громади у прийнятті рішень, практики втілення механізмів бюджетної прозорості, діяльність молодіжних рад та громадських організацій. На дискусійній панелі виступив голова громади Володимир Попович.

Тож під час фестивалю змогла презентувати себе і Ланчинська ОТГ, свої туристичні принади, унікальну місцеву культуру, ремесла та продукти харчуванняУчасники фестивалю аплодували дуету дует братів Малярчуків – лауреатів І ступеня другого Всеукраїнського дитячо-юнацького вокально-хореографічного фестивалю «Родина» ім Н.Яремчука за пісню Ірини Зінковської « Українці» та дуету  «Галичанка» у складі Ірини Яремин та Світлани Небелюк з уст яких пролунала пісня  «Лелеча доля».

Щиро дякуємо Програмі DOBRE за можливість взяти участь у даному фестивалі, який об'єднав людей в особливій радості кращих українських традицій, духовному збагаченні та розвитку національної культури.