Фото без опису

18 серпня 2019 року, відбувся забіг по маршруту с. Добротів – смт. Ланчин приурочений 28-річниці Незалежності України та 20-річчю ГО «Архібратство Йосафата» смт. Делятин, у підтримку здорового способу життя, та чистого довкілля.

  Даний захід організований, безпосередньо, ГО «Архібратство Йосафати», за підтримки ГО «Нові ініціативи» та Молодіжної ради Ланчинської об’єднаної територіальної громади. Захід супроводжували екіпаж поліції, який забезпечував порядок та безпеку заходу, а також екіпаж швидкої невідкладної медичної допомоги, який забезпечував медичний супровід.

 Пробіг почався від стели Героям Небесної Сотні у центрі с. Добротів. Перед початком пробігу всі учасники помолилися та вислухали настановче слово о. Петра Мойсяка і о. Романа Гриніва. Маршрут пробігу охоплював 4 церкви Ланчинської громади, це: Православна церква Покладення поясу Пресвятої Богородиці с. Добротів, Греко-католицька церква Святих Володимира і Ольги с. Добротів, Греко-католицька церква Зіслання Святого Духа смт. Ланчин, Православна церква Чудо Архистратига Михаїла смт. Ланчин, де всі учасники зупинялись та молились.

Закінчився захід біля пам’ятника Героям Небесної Сотні у смт. Ланчин, біля приміщення Ланчинської міської бібліотеки для дітей, де було покладено свічу пам’яті та всі учасники загальною молитвою згадали всіх померлих, які поклали своє життя за Незалежність України.

Ми хочемо подякувати всім учасникам забігу за те, що взяли участь у заході, за те що популяризують здоровий спосіб життя та за віру у те що спільними молитвами та ділами ми можемо змінити нашу державу.  Надіємось, що такі заходи будуть проводитися у нашій громаді частіше і будуть залучати все більше і більше небайдужих громадян.