Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.

Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.

Розпочинаємо кампанію з вакцинації від дифтерії та правця “Вакциновані - значить захищені”

Уляна СупрунVolodymyr Kurpita та Сергій Жадан [офіційна сторінка] зробили щеплення від дифтерії та правця і закликали українців також отримати захист від цих захворювань до вересня. Адже з початком навчального року кількість випадків захворювання на інфекційні хвороби зростає.

Лише 70% дітей і значно менше дорослих вакциновані від дифтерії та правця в Україні. Це дуже низький рівень охоплення щепленнями. За таких умов експерти прогнозують можливий ризик виникнення спалаху. Єдиний спосіб захиститися - зробити щеплення.

Для захисту дітей необхідно вакцинувати згідно з Календарем профілактичних щеплень (у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 16 років): https://bit.ly/2KYHAjy. Дорослим ревакцинація від цих захворювань необхідна кожні 10 років (https://bit.ly/2VCy9M0).

В областях України є понад 2 мільйони доз вакцини для профілактики дифтерії та правця. Вони безоплатні. Їхня якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Закликаємо сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів простежити, щоб пацієнти, які підписали з ними декларацію, мали необхідні щеплення.

Докладніше: https://bit.ly/2yjJQcz 
Докладніше про дифтерію і правець, чому вони небезпечні: https://bit.ly/2K0Cb9r