Фото без опису

06.06.2019р. відбулася зустріч селищного голови Володимира Поповича із  новим дільничим інспектором Лозяком Михайлом Васильовичем. На зустрічі було обговорено перспективи впровадження принципів поліцейської діяльності, орієнтованої на безпеку Ланчинської  громади. Визначено перші завдання та заходи реалізації роботи щодо концепції нової моделі діяльності поліції, побудованої на принципах взаємодії та партнерства поліції із населенням.

Також слід зазначити, що селищним головою направлялося звернення начальнику ГНУП в Івано-франківській області В.Голубошу   щодо роботи Поліцейської станції Ланчинської ОТГ.

Селищний голова Ланчинської ОТГ поставив  ряд завдань перед дільничим інспектором й одне з них – взаємодія з населенням. Безумовно, критерій взаємодії, співпраці або партнерства є прогресом у розумінні правоохоронної діяльності, але базовим принципом у налагодженні такої роботи є визначення та врахування потреб громади в питаннях безпеки.

Поки що розуміння громади того, чим повинен займатися правоохоронець дуже відрізняється від бачення самого поліцейського своєї роботи. Це викликає постійне невдоволення населення роботою поліції та інші негативні наслідки.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно комплексно вивчити думку населення з питань безпеки, що включає з’ясування загального рівня відчуття безпеки на певній території; визначення конкретних місць, які на думку громади становлять небезпеку; оцінку ефективності роботи поліції на місцях; ставлення населення до місцевої поліції; можливі форми співпраці населення та поліції; пріоритетні напрямки діяльності поліції. Усю цю інформацію дільничомиу інспектрові слід врахувати в роботі.

Саме такий підхід до впровадження поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду, запропонував Володимир Попович.

Нагадаємо, що в Ланчинській ОТГ 25 червня 2018 року створено поліцейську станцію. Станція відкрита в приміщенні Народного дому на другому поверсі в рамках проекту "Поліція, громада - безпечний простір".