22 травня 2019 року в приміщенні Ланчинської міської дитячої бібліотеки для дітей, пройшов регіональний семінар під назвою «Сучасна бібліотека – платформа для патріотично-краєзнавчого виховання дітей». Участь в цьому семінарі взяли: заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей – Шамаріна Тетяна Василівна; головний бібліограф відділу довідково-інформаційного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей – Бацай Людмила Володимирівна, директор Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей – Тацакович Ірина Ярославівна, представники управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації, представники бібліотек Львівщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Івано-Франківщини.

Захід розпочався біля приміщення Ланчинської міської бібліотеки для дітей, урочистими привітаннями гостей семінару творчим колективом Ланчинської дитячої музичної школи, школярами Ланчинської гімназії та ліцею ім.. Ю.Шкрумеляка, а також поетесою Марією Яновською, яка прочитала свого вірша.

Всіх присутніх привітав голова Ланчинської селищної ради Володимир Попович, та розповів про децентралізацію в громаді, і які результати вона приносить. Також звернув увагу на історію селища Ланчин, та запевнив, що жодна бібліотека не буде закрита, і буде робитись все можливе для процвітання та покращення матеріально-технічного забезпечення бібліотек. Начальник відділу культури, спорту, туризму та зовнішніх зв’язків – Михайло Іванішак наголосив на важливості роботи бібліотек, особливо в теперішній, тяжкий, час для України, та підсумував, що саме бібліотека є тією ланкою, яка зароджує у дітей почуття гідності, націоналізму та патріотизму. Також всіх присутніх привітав депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

Безпосередньо сам семінар розпочався з презентації роботи Ланчинської міської дитячої бібліотеки для дітей, завідувачем Наталею Яремин.

На семінарі виступали з доповідями:

- Шамаріна Тетяна Василівна – «Дитячі бібліотеки в умовах ОТГ: виклики та перспективи»;

- Бацай Людмила Володимирівна – «Бібліотека для дітей та патріотизм: складові успіху нашої держави»;

- Тацакович Ірина Ярославівна – «Краєзнавча діяльність бібліотек Прикарпаття – одна з унікальних сфер діяльності, яка надає біблотекам місцевого колориту»;

 - Заступник директора Рогатинської ЦБС по роботі з дітьми Фінович М. –  «Національно-патріотичне виховання юних користувачів: пріоритетний напрям діяльності дитячої бібліотеки»;

- Завідувач Коломийською бібліотекою №1 для дітей Дідик Н. – «Літературне краєзнавство як дійовий засіб виховання дітей у родин».

Семінар пройшов на високому рівні, і має важливе значення для подальшої роботи, процвітання, та розвитку  бібліотек Ланчинської ОТГ.

Фото без опису