Для роздільного збирання ТПВ та з метою зменшення їх шкідливого впливу на довкілля, поліпшення санітарного стану громади та покращення умов проживання мешканців, дотримуючись вимог чинного законодавства та європейських стандартів, Ланчинською об’єднаною територіальною громадою придбано перший комплект сміттєвих баків, які плануються розміщувати у населених пунктах . У цільнометалеві баки синього кольору збиратимуть органічні матеріали, у зелені – скло. У жовті баки збиратимуть пластик та поліетилен.

Запрошуємо всіх жителів громади активно включитись до програми роздільного збору сміття на території ОТГ.  Додатково повідомляємо, що придбані сміттєві баки є власністю громади, просимо відноситись до цього майна як до власного, бережливо та відповідально.

 Також просимо Вас, відповідно до вимог, підтримувати порядок сортування твердих побутових відходів та навчати цього дітей в родинах.

Від того, як кожен буде сортувати сміття у себе вдома сьогодні, залежить, яким навколишнє середовище буде завтра!

 

Головне правило, яке слід пам’ятати: змішані відходи – це сміття, а роздільно зібрані відходи – це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі!