Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


       09 квітня 2019 року з робочим візитом до Ланчинської селищної ради ОТГ завітав Роман ОЛЕКСЕНКО, керівник проекту «Розвиток громад» Корпусу миру США в Україні який презентував мету та напрямки діяльності Корпусу Миру. 

        Корпус Миру є американською урядовою організацією, яка сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей і культур. Організація розвиває свою діяльність в Україні у трьох напрямах: викладання англійської мови як іноземної, розвиток громад та розвиток молоді. Корпус Миру прагне розвивати плідну співпрацю з українськими навчальними закладами та організаціями, які бажають оволодіти новими методами навчання і роботи.
   Окрім своїх первинних службових завдань в Україні, волонтери постійно залучаються до здійснення додаткових заходів у школах, де вони викладають, та в місцевих громадах, де вони живуть. Додаткові проекти, втілювані в життя волонтерами, охоплюють дуже широкий спектр діяльності і включають, зокрема: організацію літніх мовних таборів для молоді, курсів підвищення кваліфікації для вчителів, вивчення англійської мови на курсах для дорослих тощо.
     Селищний голова Володимир Попович висловив бажання брати участь у спільних проектах та заходах Корпусу Миру і відзначив, що робота волонтера як носія мови у школі сприятиме глибшому вивченню англійської мови, запровадженню нових методик у навчальний процес, удосконаленню професійної майстерності вчителів.
       Учасники наради домовилися про наступну зустріч, на якій планується узгодження усіх деталей подальшої співпраці .