Начальник Надвірнянського відділення Николайчук Т.Р. провела наради – зустрічі з метою роз’яснювальної роботи щодо обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності :

  • 27.03.2019  з головним лікарем (Гурмак Іванна Василівна) та лікарями КНП «Переріслянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Перепіслянської сільської ради ОТГ»;

Фото без опису

  • 28.03.2019 з головним лікарем (Тодорів Ірина Валентинівна) та лікарями КНП «Центру первинної медикосанітарної допомоги Ланчинської селищної ради ОТГ» :

Фото без опису

Фото без опису

          До лікарів доведено інформацію про те, що в Івано-Франківській області та Надвірнянському районі збільшилась кількість виданих закладами охорони здоров’я листків непрацездатності, на підставі, яких страхувальники надають заяви – розрахунки для здійснення фінансування матеріального забезпечення, а також загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності.

          У зв’язку з цим, Фондом розроблено механізм контролю за обґрунтованістю видачі листків непрацездатності, а саме, з 01.04.2019 р. будуть працювати спеціалісти перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності, які мають безпосередньо здійснювати перевірки обґрунтованості  видачі листків непрацездатності.

          З метою забезпечення дієвого контролю за обґрунтованістю видачі (продовження ) листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я буде здійснюватися щотижневий моніторинг виданих листків непрацездатності, проводити планові та позапланові перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності. Першочергово будуть проводитись перевірки в закладах охорони здоров’я, в яких збільшилась кількість виданих листків непрацездатності. Крім того, будуть здійснюватися перевірки дотримання хворими режиму на дому спільно з представниками роботодавця, представниками Фонду та лікарями. Здійснювати постійний аналіз щодо виявлення осіб, які часто та тривало хворіють, з метою дієвого контролю за їх реабілітацією, своєчасними направленнями на огляд до медико – соціальних експертних комісій.

         Зазначене дасть можливість отримувати об’єктивну інформацію щодо захворюваності працюючого населення в Надвірнянському районі, а також брати участь у розгляді спірних випадків видачі листків непрацездатності застрахованим особам.

        Обговорили з лікарями проблемні питання, що виникали при перевірках дотримання хворими режиму на дому, а саме, правильність вказаних анкетних даних, що заповняються зі слів непрацездатного: місце роботи, адреса (фактичного місця проживання чи прописки), номер мобільного телефону. 

          Николайчук Т.Р. звернула увагу на дотримання в роботі вимог Наказу Міністерства ОЗ України Інструкція від 03.11.2004 р. № 532.