Фото без опису

Рівень захворюваності на кір знову зростає. На минулому тижні захворіли 2 254 людини, а з початку року - 35 тисяч українців. Вакцинація — єдиний надійний захиствід кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

Надійний захист від кору забезпечують дві дози вакцини КПК. Закликаємо батьків вакцинувати дітей за Календарем щеплень (https://goo.gl/i98pZt) і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Зробити це можуть безоплатно усі діти до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики.

Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США: станом на 7 березня в Україні було 1 173 915 доз. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці: https://goo.gl/bkZa2G

Докладніше: https://goo.gl/19A7DH

А вже 2 квітня у Хмельницькій ОДА місцева влада зустрінеться з в.о. міністра охорони здоров’я доктором Уляна Супрун щодо надзвичайних заходів для захисту від кору в регіоні. Мета - підвищити рівень охоплення щепленнями, щоби захистити жителів області від кору (https://goo.gl/S3bwvY).

Центр громадського здоров’я МОЗ України Volodymyr Kurpita