Як не дивно, але птахи завжди слідують певним графіком перельоту. І кожна з них прилітає у відведений їй час. Крім того, пернаті друзі повертаються на те місце, яке було покинуто ними восени. Зазвичай, вони займають старі гнізда. Якщо ж житло було зруйновано, старанні прибульці знову облаштовують його і готуються до виведення потомства.

Фото без опису

Фото без опису






    

Фото без описуФото без опису
   Наталія Яремин, завідуюча Ланчинською бібліотекою для дітей долучилася до проведення в Ланчинській гімназії орнітологічного турніру для учнів 7-х класів "Їхня стихія-політ", який підготувала вчитель біології Любов Іванюк.
 

Фото без опису

Фото без опису
В турнірі були задіяні три команди "Лелеки", "Юні орли" і "Мудрий ворон" для яких були організовані конкурси "Казковий птах", "Географічний", "Панорама" та "Літературний". Впевнено, з бажанням і цікавістю діти відповідали на запитання конкурсу, команди представляли власні мультимедійні презентації, виконували складні завдання в яких проявили кмітливість та ерудованість.
Фото без описуФото без опису
Учні розповідали про свої спостереження за життям птахів, енергійно, наввипередки відповідали на запитання вікторини "У пташиному царстві". Здобуті перемоги за чудові роботи дітей разом з батьками - виготовлені шпаківні вже чекають на пернатих господарів у новій оселі.

Фото без опису     

Наталія Яремин презентувала книжкову викладку літератури "Птахи - наші друзі". Птахи - це такі створіння, які завжди надихали людину на поезію, художнє мислення, високі почуття любові зазначила у своєму виступі завідувач бібліотекою для дітей. Прочитала вірш односельчанки Надії Кметюк "Мамочко, я понесу у рай твою сльозу" присвячений Героям Небесної сотні, що символізує благословенного птаха, який летить до Господа, несучи на крилах смуток і переживання за рідними, стривожив душі всіх присутніх. У поезії образ птаха постає не тільки символом рідного краю, а й символом героїв.

     Мамочко, я понесу у рай твою слоьозу...

 

Благословенний Птах летить у небі...

Оплаканий в моїх сумних віршах...

Журавлик...  Чи Лелека... Може Ледідь...

Летить-летить до Господа Душа...

 

Кружляє птах журливо, так тривожно...

"Ну, як мені без Рідної Землі?...

Дозволь мені. Татусю...Рідний! Можна?!

Я понесу Твій смуток на крилі..."

 

Кружляє так журливо. так тривожно... 

На Сході видно й чути вже грозу!...

"Дозволь мені, Матусю...Рідна! Можна?

Я понесу твій смуток на крилі..."

 

!Кружляє так зворушливо-журливо...

І чути в Небесах:"Я ВАС Люблю!

Не плач, сестричко...Рідна! будь щаслива!

Я зіроньку Тобі колись колись пришлю...

 

....Кружляє... І кружляє так тривожно...

стоїть в садах засмучена весна...

Не плачте, тату, мамочко... А можна?...

Я прилітатиму до вас завжди у снах!..."

 

...Благословенний птах летить у небі...