День 22 січня ввійшов до національного календаря як велике  національне свято  - День Соборності – це нагадування про те, що сила     нашої держави – в єдності українських земель. 

       Саме тому, 23 січня у актовому залі Ланчинського ліцею відбувся круглий стіл на тему «Єдина і неподільна Україна», приурочений до дня Соборності України, у якому взяли участь: селищний голова Ланчинської об'єднаної громади Володимир                         Попович; начальник та спеціаліст  відділу освіти, сім'ї та молоді Андрій Микитин та Наталія Балабан;  голова міжшкільного методичного об'єднання вчителів історії, правознавства – Василь Гресько; запрошені начальник відділу культури, спорту, туризму Михайло Іванішак та завідувач міської  бібліотеки для дорослих - Марія     Попович ; дирекція, вчителі та учні Ланчинського ліцею. 

       Вчителі історії закладів освіти Ланчинської ОТГ: Дмитро Білавич, Василь  Гресько, Олег Любецький, Юрій Гринів та учасники круглого столу  представили доповіді  та обговорили історичні довідки стосовно питання об’єднання УНР і ЗУНР в одну самостійну   Соборну   державу.

 

     Підсумовуючи сказане, селищний голова Володимир Попович наголосив на важливості та актульності відзначення 100-ї річниці до Дня Соборності України та виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, і запропонував створення творчої групи вчителів для написання нарисів про історію  рідного   селища   Ланчин.

     До уваги усіх учасників були представлені: тематична виставка літератури; вірш " Україна-єдина" у виконанні М. Попович  О.Іваночко та  Л. Дутчак; пісня "Це моя Україна" прозвучала від Н. Яремчук.

      

       Підсумовуючи сказане, селищний голова Володимир Попович наголосив на важливості та актульності відзначення 100-ї річниці до Дня Соборності України та виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, і запропонував створення творчої групи вчителів для написання нарисів про історію  рідного селища Ланчин.

       У цей день ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності   громадян, які  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби  за  Українську  державу.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису