«В моє село вертають всі дороги»

   12 ЛИПНЯ – свято  Петра і Павла. Кожного року в цей день ланчинці відзначають День селища. Цього року святкували 777 -  річницю першої згадки про Ланчин. З цієї нагоди організовано насичену програму свята. Зранку у двох храмах відбулося богослужіння. З ініціативи селищного голови Ланчинської ОТГ Володимира Поповича проведено парад «Роверів», як акцію «За чисте довкілля та за здоровий спосіб життя». Участь у велозагоні взяли керівництво та працівники селищної ради, активні жителі селища та працівники Ланчинської  міської  бібліотеки  для  дорослих.

      Грамотами і подарунками нагороджені найстарший учасник та наймолодші учасники параду «Роверів».

      Урочиста частина свята відбулася на сцені біля приміщення Народного дому.

  Свято селища організувала та провела Ланчинська міська бібліотека для дорослих за сценарієм, який підготувала завідувач міської бібліотеки для дорослих М. І. Попович. Ведучими дійства були Любов Дутчак – провідний бібліотекар бібліотеки для дорослих та Андрій Микитин – начальник відділу освіти, сім’ї та молоді, які відкрили свято привітанням всіх присутніх та побажанням щастя і добра.

                                                               

      Концертна програма насичена талановитими і харизматичними співачками і співаками, танцювальними колективами.

«Справжня гордість села – його працьовиті люди» - такими словами розпочав свій виступ селищний голова В. Попович. Він розповів про успіхи в житті селища, про  здобутки, які отримали односельці, а також назвав тих, хто робить великий внесок в розбудову селища.

 

Були вручені грамоти та премії гравцям ФК «Ланчин» за зайняте перше місце в чемпіонаті першості кубка району, художнику Я. Оленюку, В. Андрушку, Ю.Голіней. Добрі слова і повагу висловив учасникам АТО та вшанував пам’ять Небесної Сотні, зокрема ланчинця Василя Шеремети.

   В рамках свята розпочалося незвичне дійство для любителів гри в шашки – сеанс безперервної і одночасної гри. Його проводили майстри спорту з шашок – Роман Залуцький та Олександр Коваль. Хлопці провели майстер клас, розповіли дорослим і дітям принципи і правила гри в шашки.

   Шанувальників творчості місцевої поетеси М. Яновської, чекав теж несподіваний сюрприз. Звучали її поезії  про Ланчин та виконання двох нових пісень «Столиця дитинства» та «Два береги в ріки», які залишились в душах кожного ланчинця. 

Особливо відзначились, своїм феєричним флешмобом «Ми – молодь України», учасники Молодіжної ради Ланчинської ОТГ.

 Також на односельчан та гостей чекала видовищна вечірня концертна програма.

Тепло зустріли жителі Ланчина гостей із сусідньої Делятинської ОТГ – Зарічанський самодіяльний гурт «Червона калина», які зачарували своїм співом всіх присутніх.

Своїм виступом вразили до сліз і місцевий дует «Галичанка» у складі Ірини Яремин та Світлани Небелюк, і ансамбль «Сонет», і молода співачка Андріана Романюк.  

Також односельці мали можливість оглянути виставку картин місцевих майстрів пензля та художнього слова. На завершення концертної програми всі разом заспівали пісню «Українська родина». А гуляння і розваги тривали ще довго і завершилось свято дискотекою під відкритим небом.

Сценарій свята підготувала завідувач бібліотеки для дорослих Попович Марія Іванівна.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису