Фото без описуФото без описуФото без опису

 

21 листопада в Ланчинській ОТГ біля барельєфу Небесної Сотні відбулись урочистості з нагоди Дня Гідності і Свободи, в яких взяли участь  голова Ланчинської селищної  ради Володимир Попович, депутати  районної  ради,   духовенство, представники  державних установ та організацій, громадські активісти, учні Ланчинського ліцею ім. Ю Шкрумеляка та Ланчинської гімназії.

Захід традиційно розпочався Державним Гімном України. Настоятелі храмів  о. Василь УГКЦ Зіслання св. Духа, о.Тарас УПЦ-КП Архістратига Михаіла,  відправили пам’ятну панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності та звернулися до присутніх з   побажаннями мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє нашої держави.

 - Цей день став історичною подією, яка глибоко вплинула на політику не лише в Європі, але і в глобальному світі. Ми відзначаємо цей день, як день патріотизму мужності та свободи, як приклад нескореності. Революція Гідності відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у свідомості українців. Мільйони наших співвітчизників піднялися проти злочинного режиму, який намагався проігнорувати прагнення народу жити вільно і будувати своє життя на основі європейських та демократичних цінностей. Події, які ми згадуємо, стали доленосними для нашої країни. Ми завжди повинні пам’ятати та шанувати той безцінний внесок героїв Небесної Сотні та всіх героїв, які загинули та продовжують боротьбу на Сході України за незалежність та цілісність нашої держави, за справедливість та свої права, - зазначив у своєму виступі селищний голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович.

Влучним доповненням до свята став виступ хористів Ланчинської громади з піснею «Світить сонце».

Учні Ланчинського ліцею також не залишились осторонь,  з їх уст лунали вірші патріотичного  характеру, які ще раз нагадали присутнім про безцінний внесок героїв Небесної Сотні в майбутнє нашої держави.

Завершальною нотою заходу став флешмоб «Україна вишивана» у виконанні учениць Ланчинського ліцею.

Учасники зібрання вшанували світлу пам’ять героїв Майдану і загиблих воїнів АТО,  поклаладаючи   квіти  та лампадки до барельєфа Небесної Сотні.